Massagepraktijk Woudenberg
Gediplomeerd N.G.S. sportmasseur
Geschoold in diverse massagebehandelingen
Geeft lichamelijke en geestelijke ontspanning

vijf natuurgerichte principes

De behandeling wordt vastgesteld aan de hand van de 'vijf natuurgerichte principes'. 

1. Energie

Alles in en om ons heen bestaat uit energie. De energiestromen in en om ons lichaam zijn noodzakelijk om te kunnen functioneren. Het energetisch systeem, zoals bij de chakra's en de meridianen, kan bij een tekort aan energie namelijk niet optimaal werken. Hierdoor ontvangt het zenuwstelsel onvoldoende informatie en kunnen de organen en weefsels ontregeld raken. Indien een blokkade de energiestroom afsluit, kunnen er emotionele en fysieke klachten ontstaan. Het is dan ook belangrijk om de geblokkeerde energie weer in beweging te brengen. Zonder energie kan er geen genezing plaatsvinden.

2. Prikkeloverdracht

De stroming van energie vindt plaats in alle lagen van ons lichaam. Het zenuwstelsel is één van deze lagen en wordt ook wel het communicatienetwerk van het lichaam genoemd. Via de hersenen wordt er namelijk door overdracht van impulsen (prikkels) gecommuniceerd met de rest van het lichaam. Als de prikkeloverdracht niet goed functioneert, worden signalen aan delen van het lichaam niet duidelijk doorgegeven, waardoor sommige functies van het lichaam kunnen stagneren.

3. Drainage

In deze hectische maatschappij wordt niet alleen het lichaam maar ook de geest regelmatig belast met gifstoffen, in stoffelijke of in geestelijke vorm (b.v. stress). Doordat het lichaam hier dagelijks mee wordt verontreinigd is het van belang dat het lichaam deze gifstoffen kan afvoeren (draineren). Indien de gifstoffen niet kunnen worden afgevoerd, kan dit invloed hebben op het communicatienetwerk van het lichaam, waardoor het genezingsproces kan vertragen.

4. Voeding

Een gezonde voeding is nodig om het lichaam te voorzien van voedingstoffen die we nodig hebben om optimaal te functioneren. Naast de fysieke vorm van voeding is er ook een geestelijke vorm van voeding. Zo worden we door onze omgeving dagelijk gevoed door bijvoorbeeld uitdagingen, verwachtingen en overtuigingen. Natuurlijk heeft vreugde een positief effect op het lichaam, maar de invloed van jaloezie of boosheid mogen ook niet onderschat worden. Door het bewust worden van belemmerende geestelijke voeding en deze op een andere manier te benaderen, zal er sneller genezing plaatsvinden.

5. Bewustwording

Fysieke, emotionele, mentale, spirituele en energetische aspecten van een mens zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Het is daarom belangrijk om naast de fysieke gesteldheid ook naar de emoties en gedragspatronen te kijken. Door bewust te worden van bepaalde belemmerende patronen, die mogelijk het helingsproces beïnvloeden, kun je deze denk- en gedragspatronen veranderen. De verwerking van de psychische aspecten is belangrijk voor het voltooien van het genezingsproces